Om föreningen

Dela den här sidan

Ovanmons samhällsförening är en idéell förening vars uppdrag och mål är att utveckla bygden väster om Bollstabruk (Kramfors kommun). Föreningen bildades 1975 så 2025 kommer att bli ett jubileumsår.


Ur föreningens stadgar: "Föreningens ändamål är att värna om den egna bygden, att arbeta för dess fortbestånd och vidta och samordna åtgärder, avsedda att främja samhällets utveckling och invånarnas trevnad".


Ovanmon består av ett antal byar: Moliden, Bussjö, Angsta, Högsta, Sel, Lövsjö, Forsed, Västansjö, Sjöbotten, Filitjärn, Djupbäcken, Västertorp. Byarna "ovan mon" - Bollsta mo.

F
ör den som värdesätter lugn, enkelhet, gott om utrymme, frisk luft och naturupplevelser är Ovanmon möjligheternas trakt - och föreningens hjärtesak. Varje år sker nyinflyttning som välkomnas å det varmaste - och vi har plats för många fler i alla byarna.

Föreningen driver en enkel naturcamping i Västansjö där flera olika arrangemang äger rum sommartid. Under resten av året anordnar vi aktiviteter för alla åldrar på vårt lilla men gemytliga Folkets hus, också det i Västansjö. Vid Forssjön finns en naturskön rastplats med grillmöjlighet.

Vi hoppas att du vill vara med och stödja oss genom att bli medlem. Om du vill hjälpa till praktiskt i föreningen så tar vi förstås tacksamt emot varje insats.


Läs mera under Stöd vår förening.

Vilka är vi ?

Vad händer härnäst ?Midsommarfirande på midsommarafton 21/6 kl. 12.00-15.00

campingen/fritidsområdet

Välkomna till ett traditionellt midsommarfirande på Valasjöns camping. Underhållning av Markus Mohlin som även leder dansen och lekarna kring midsommarstången.


Pilkastning, minigolf och discgolf samt försäljning av lotter, fika, varmkorv och hamburgare.


Varmt välkomna och ta gärna med husvagn/husbil eller tält om ni vill stanna någon natt.